Tájékoztató a szülők részére 

Tankönyvrendelés 2018/2019. tanév

Tisztelt Szülők!

A Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (KELLO) a tankönyvellátás hatékony lebonyolításának biztosítására internetes rendelési felületet hozott létre. Ezen keresztül az iskolák minden tanév kezdete előtt megrendelik az aktuális tanévre vonatkozó tankönyveket. A rendelés diákonként történik, mely rendeléseket a KELLO összesíti, megrendeli a tankönyvek kiadóitól, majd ezt követően leszállítja az iskolákba, ahol a tankönyveket egyedi menetrend alapján kiosztják a szülőknek/diákoknak. Az intézményt váltó diákok számára, illetve egyéb esetekben is (pl.: elvesztett, megsérült tankönyvek) az iskolák év közben is tudnak a KELLO-tól tankönyveket rendelni, mely rendeléseket a KELLO egyedileg teljesíti.

A 2018/2019. évi tankönyvrendelésben a következő változások lesznek:
- az általános iskolák 1-8. osztályában minden diák térítésmentesen kapja a tankönyvet,
- a szülői felületen a "Tájékoztató szülők részére" menüpontban elérhetővé tesszük a 2018/2019-es tanév, szülők részére összeállított tájékoztatóját.

A 2018/2019-es tanév szülőket és diákokat érintő, tankönyvrendeléssel, szállítással, visszáruzással és számlázással kapcsolatos legfontosabb tudnivalói:
Rendelés:
Az iskolák 2018. április 27-ig adják le alaprendeléseiket.

Tankönyvek átvétele:
2018. augusztus végéig kapják meg az iskolák megrendelet tankönyveket. Az átadás idejéről és rendjéről az adott intézmény fogja tájékoztatni a szülőket.


Ügyfélszolgálat elérhetősége:
A KELLO Ügyfélszolgálatának központi telefonszáma: +36 1 237 6900
E-mail cím: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
A Könyvtárellátó levelezési címe: 1391 Budapest, Pf. 204.