Járványügyi intézkedési terv

A Kiskanizsai Általános Iskola járványügyi

protokoll intézkedési terve

(Érvényes szeptember 11-től visszavonásig)

 

 1. Iskolában a szülő nem tartózkodhat. Ügyintézés esetén előnybe kell részesíteni az online ügyintézést! Rendkívüli esetben, csakis személyes ügyintézés esetén és csak ügyintézés időtartalmára (előzetes bejelentkezést követőn) a járványügyi előírások betartásával (maszk, kézfertőtlenítés, távolságtartás) tartózkodhat szülő az intézményben.

 

Kiskanizsai Általános Iskola

Ügyviteli terve

 

A járványügyi helyzetre való tekintettel a Kiskanizsai Általános Iskola megalkotta az ügyviteli tervét, melyet az alábbiak szerint fogalmaztunk meg.

 

 • A szülőnek előnyben kell részesítenie az online ügyintézést (Kréta, e-mail, telefon, zárt csoportban).
 • A szülő csak abban az esetben jöhet be az intézménybe, amennyiben előre egyeztet időpontot, és csak az ügyintézés időtartamára tartózkodhat az intézményben.
 • A szülőnek az iskolában érvényes járványügyi előírásokat be kell tartania: maszk viselése, távolságtartás, kézfertőtlenítés a bejáratnál.

 

Intézményi elérhetőségek:

 

Iskolatitkár

Telefon: +36 30 783-0664

E-mail: titkarsag.kiskanizsa@gmail.com

 

Igazgatóhelyettesek

Telefon:  +36 30 402-1731

E-mail: igh.aikk@gmail.com , info@aikk.hu

 

Intézményvezető

Telefon: +36 20 209-9604

E-mail: molnar.istvan@aikk.sulinet.hu 

 

Az ügyviteli terv érvényes 2020. szeptember 1-től visszavonásig.

 

 

 1. Az iskolába bejövő tanuló és felnőtt kezét a portás lefertőtleníti. (Szülő írásbeli kérése esetén ez nem történik meg, ebben az esetben a kézfertőtlenítést szappanos kézmosás helyettesíti, az ebédlő előtti folyosón.)

 

 1. Iskolánkban a tanítási órákon, foglalkozásokon a tanteremben maszkot viselni lehet, de nem kötelező. A közösségi tereken történő tartózkodás esetén – az ebédlő kivételével –, az intézmény dolgozóinak és tanulónak is a maszk viselése kötelező. A pedagógusoknak a tanári szobákban is kötelező a maszk viselése.

 

 1. Minden teremben kihelyezésre került kézfertőtlenítő-szer, szappan és papírtörlő. Szappanos kézmosás étkezés előtt, mosdóhasználat után minden esetben kötelező!

 

 1. Az iskola területén óraközi szünetekben és órák alatt a takarítók rendszeresen fertőtlenítenek.
  1. a mosdókat (fiú, lány, tanári mosdó, öltözői mosdók)
  2. a tornatermi öltözőket
  3. az osztálytermek, szaktantermek, közösségi helyiségek kilincseit, váltó- és fejlesztő termeket
  4. az informatika teremben a számítógépek billentyűzeteit, egereket
  5. az ebédlőben az asztalokat, székeket
  6. Az intézmény vezetése az étkeztetést végző céggel folyamatosan egyeztet a járványügyi protokoll betartásával, betartatásával kapcsolatban.

Az elvégzett fertőtlenítés időpontját, tényét a takarítók aláírásukkal igazolják!

 

 1. Az osztálytermekben, folyosókon, közösségi helységekben a lehetőség szerint folyamatosan szellőztetni kell.

 

 1. Testnevelés órák szervezésekor lehetőség szerint előnybe kell részesíteni a szabadtéri órák tartását. Kerülni kell az olyan feladatokat, ahol testi érintkezés szükséges. Használt sporteszközöket a csoport után fertőtleníteni kell. Az őszi úszásoktatás elmarad, tavaszi időpontra lesz átütemezve.

 

 1. Lázas, beteg gyerek ne jöjjön az iskolába! A szülő felelőssége, hogy a saját és más gyerek, valamint a felnőttek egészségének védelme érdekében betegség esetén az iskolát gyermeke ne látogassa! A gyerek betegségéről tájékoztassa az intézmény! Amennyiben a gyermeknél különféle betegség tüneteit észlelik, gondoskodjanak az orvosi vizsgálatról.

 

 1. Lázas, beteg gyerek ellátása (lázmérés) elkülönített helyen történik. A gyereket ellátó felnőtt köteles szájmaszkot és kesztyűt viselni. A szülőt telefonon azonnal értesítjük, ha el kell jönnie a beteg gyermekéért.

 

Az a gyermek, pedagógus, aki bármilyen betegség miatt otthon maradt, a háziorvos, kezelőorvos igazolásával, vagy kórházi zárójelentéssel jöhet újra az intézménybe. Hatósági karantén esetén a járványügyi hatóság által kiadott járványügyi megfigyelést feloldó határozat bemutatása szükséges. Feltétlenül értesítse az iskolát, ha gyermeküknél koronavírus gyanús, vagy igazolt fertőzés van.

 

Telefon: +36 30 783-0664

E-mail: info@aikk.hu

 

 1. Szülői értekezleteket kizárólag elektronikus formában tartjuk meg. Szükséges információkat KRÉTA rendszeren keresztül juttatjuk el a szülőknek.

 

A fenti helyi járványügyi protokollt az intézmény minden dolgozója megismerte, magára nézve kötelező érvényűnek tekinti.

 

 

Pályázatok

Új Széchenyi Terv
Okosan a pénzzel!
Értékünk az ember